Het_Betere_Boek_Willemsfonds_21_10_09_Evy_Ottermans_1P5A4070.jpg
 
Het_Betere_Boek_Willemsfonds_21_10_09_Evy_Ottermans_1P5A4068.jpg

Voorzitter Jos Geysels

Jos Geysels was Belgisch politicus en is Minister van Staat. Na zijn politieke carrière zette hij zich in voor de Letteren en ontwikkelingssamenwerking. Zo was hij voorzitter van Boek.be, 11.11.11 en Literatuur Vlaanderen. Hij is nog voorzitter van de Decenniumdoelen.

© Evy Ottermans

 
Anneleen-Van-Offel_thumbnail.jpg

Anneleen Van Offel

Anneleen Van Offel (°1991) debuteerde in februari 2020 met ‘Hier is alles veilig’ bij Lebowski. Ze publiceerde verhalen en poëzie in diverse literaire tijdschriften, schreef gastcolumns voor De Standaard en De Morgen en maakt deel uit van de redactie van Deus Ex Machina.


Van 2019 tot 2022 is ze de Letterzetter van Kortrijk, een alternatieve invulling van het stadsdichterschap waarin ze de mentorrol opneemt van een collectief jonge kunstenaars, het Memento Woordfestival cureert en literaire evenementen opzet in de stad.


© Koen Broos

 
undefined (1).jpg

Majida Bellal

Majida Bellal is medewerker digitalisering bij Permeke, de bibliotheek van de Stad Antwerpen. Zij is lid van de algemene vergadering van de Stichting Lezen Vlaanderen en werkte voorheen in het vormingswerk bij organisaties zoals Vorming+, Bond zonder Naam en Bindus vzw.


Zij presenteert, modereert en is gepassioneerd door literatuur.


© UTV 

 
credits-voor-foto-stijn-heyvaert-f7926_320x.jpg

Sofie Vandamme

Sofie Vandamme is expert in het kruispunt tussen literatuur, kunsten en de wetenschappen.


Ze is oprichtster van De Letterie, een plek in Oostende waar auteurs literatuur en verbeelding de vrije loop kunnen laten gaan. Ze was verbonden aan het KASK waar ze onder meer Studium Generale coördineerde.

© Stijn Heyvaert

 
foto-Sylvain-Peeters.jpg

Sylvain Peeters

Sylvain Peeters heeft tot 2007 gewerkt bij de BRT, de huidige VRT. Daarna was hij bij de Vlaamse opera overgangsmanager tussen Marc Clémeur en Aviel Cahn. Hij is vooral bekend om zijn vrijzinnige engagementen.


Zo is Peeters al lang actief als bestuurder in verschillende vrijzinnige verenigingen. Van 2003 tot 2012 was hij voorzitter van het Willemsfonds.


Onder zijn voorzitterschap zag De Bronzen Uil trouwens het levenslicht. Nadien was hij zes jaar lang voorzitter van deMens.nu. In zijn vrije tijd leest Peeters enorm veel boeken.

© Isabelle Pateer - Otherweyes

 
Wim-van-Gelder.jpg

Wim Van Gelder

Wim Van Gelder is een oud-politicus, die van 1992 tot 2007 Commissaris van de Koningin in de provincie Zeeland was.


Van Gelder begon zijn loopbaan als econoom bij een onderzoeksinstituut op het gebied van maritiem vervoer. Hij was een aantal jaren voorzitter van de jury voor de Zeeuwse Boekenprijs en is momenteel voorzitter van het A-NV.

© ANV

 
573c4_126565_Allas_Yasmine.jpg

Yasmine Allas

Yasmine Allas verliet op jonge leeftijdhaar geboorteland Somalië en kwam in 1987 in Nederland terecht. Ze volgde een toneelopleiding, acteerde bij verschillende gezelschappen en trad op met een soloprogramma.     


Ze schreef verschillende romans (Idil, een meisjeDe generaal met de zes vingersDe blauwe kamerEen nagelaten verhaal, …) en schrijft geregeld essays en opiniestukken over de multiculturele samenleving, onder meer in de Volkskrant


© Bert Nienhuis