top of page
Het_Betere_Boek_Willemsfonds_21_10_09_Evy_Ottermans_1P5A4070.jpg
Over: Tekst
Catchlight_be_1N17910.jpg

Voorzitter Peter Van den Eede

Peter Van den Eede startte begin de jaren '80 als communicatieverantwoordelijke in het Gentse Kunstencentrum Vooruit (nu VIERNULVIER). Sinds 2003 is hij daar programmator van literaire events (waaronder het langlopende live boekenprogramma Uitgelezen) en socio-politieke lezingen en debatten.


Hij zetelde in de jury van de Prijs van Beste Literaire Debuut en in een Adviescommissie van het Vlaams Fonds voor de Letteren (nu Literatuur Vlaanderen). Boek.be en de Vlaamse Auteursvereniging (VAV) reikten hem in 2013 het Gulden Boek uit voor zijn verdiensten in het literaire veld. Hij is nu juryvoorzitter van De Bronzen Uil.

© Vincent Van Wesemael - Catchlight Photography!

Over: Over ons
Lenny Vos.jpg

Lenny Vos

Lenny Vos werkt als beleidsmedewerker aan de Universiteit Leiden. Ze studeerde Geschiedenis en Kunst- en Cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en Algemene Literatuurwetenschap aan de Universiteit Leiden. In 2008 promoveerde ze aan de Rijksuniversiteit Groningen op de dissertatie getiteld Uitzondering op de regel.

De positie van vrouwelijke auteurs in het naoorlogse Nederlandse literaire veld. Ze is een fervent lezer van Nederlandse en Engelse fictie en historische non-fictie. Ze zit ook in het bestuur van De Reactor.

Over: Over ons
undefined (1).jpg

Majida Bella

Majida Bellal is medewerker digitale geletterdheid bij Permeke, de bibliotheek van de Stad Antwerpen. Zij is lid van de algemene vergadering van Iedereen Leest (Vlaanderen) en werkte voorheen in het vormingswerk bij organisaties zoals Vorming+, Bond zonder Naam en Bindus vzw.


Zij presenteert, modereert en is gepassioneerd door literatuur.


© UTV 

Over: Over ons
melissa.jpg

Melissa Giardina

Melissa Giardina is het gezicht van Vindetta!, een bedrijf dat alles verenigt wat Melissa het liefst doet: moderatie, interviewen, redigeren, vertalen, PR en communicatie. Daarnaast is ze een notoir veellezer, belust op schoonheid en verwondering en werkte ze jarenlang als boekhandelaar. Ze heeft Brusselse roots maar woont en leest in Gent. 

© Kaat Pype

Over: Over ons
1610363491197.jfif

Rashid Mohammad Hosseini

Rashid Mohammad Hosseini is een freelance schrijver en copywriter. Hij is op dit moment werkzaam bij Dio agency, waar hij meewerkt aan Primio. Dit is een app waarvoor hij microlearnings schrijft en deze voorziet van didactische elementen.


Hij neemt daarnaast deel aan een projectgroep die diversiteit tracht te bevorderen bij de bacheloropleiding Nederlandse taal en cultuur aan de Universiteit Utrecht.

Over: Over ons
Catchlight_be_1N17789.jpg

Sofie Vandamme

Sofie Vandamme is een ervaren let­te­ren­wer­ker en literaire fijnproever. Ze is als docent en onderzoeker verbonden aan KASK/School of Arts in Gent. Haar expertise ligt op het kruispunt tussen de psychiatrie, de literatuur en de kunsten, met een bijzondere interesse voor alles wat met vrouw-zijn te maken heeft.  

Momenteel doet zij een onderzoek naar psychische kwetsbaarheid bij vrouwelijke kunstenaars in literatuur en kunstenaarsteksten. Daarnaast runt ze De Letterie, een letterenhuis aan zee, dat focust op residenties, reflectie en woordprojecten.


© Vincent Van Wesemael - Catchlight Photography!

Over: Over ons
foto-Sylvain-Peeters.jpg

Sylvain Peeters

Sylvain Peeters heeft tot 2007 gewerkt bij de BRT, de huidige VRT. Daarna was hij bij de Vlaamse opera overgangsmanager tussen Marc Clémeur en Aviel Cahn. Hij is vooral bekend om zijn vrijzinnige engagementen.


Zo is Peeters al lang actief als bestuurder in verschillende vrijzinnige verenigingen. Van 2003 tot 2012 was hij voorzitter van het Willemsfonds.


Onder zijn voorzitterschap zag De Bronzen Uil trouwens het levenslicht. Nadien was hij zes jaar lang voorzitter van deMens.nu. In zijn vrije tijd leest Peeters enorm veel boeken.

© Isabelle Pateer - Otherweyes

Over: Over ons
Wim-van-Gelder.jpg

Wim van Gelder

Wim van Gelder is een oud-politicus, die van 1992 tot 2007 Commissaris van de Koningin in de provincie Zeeland was.


Van Gelder begon zijn loopbaan als econoom bij een onderzoeksinstituut op het gebied van maritiem vervoer. Hij was een aantal jaren voorzitter van de jury voor de Zeeuwse Boekenprijs en is voormalig voorzitter van het ANV.

© ANV

Over: Over ons
bottom of page